Ecozo – Voor in huis – Gratis verzending vanaf € 50,–

Duurzame bakvormen van Riess

Riess emaillen bakvormen

Het glasoppervlak van de duurzame bakvormen van Riess remmen niet alleen bacteriën, maar is ook zeer eenvoudig te reinigen. Riess bakvormen zijn geschikt voor de vaatwasser, op een licht glasprogramma geeft het beste resultaat. Toch raden wij u aan de bakvormen met de hand te wassen voor langdurige stralende glans.

Bekijk ons assortiment bakvormen van Riess >

 

Handmatige reiniging emaillen bakvormen

 

Na gebruik de nog warme bakvorm met warm water vullen en een tijdje laten weken. Zo kunnen bakresten moeiteloos worden verwijderd. Bij zeer vastgekoekte resten of aangebrand eten eventueel kort koken met water en afwasmiddel. Daarna met afwasmiddel en spons of afwasborstel schoonmaken.

 

Reiniging emaillen bakvormen met de vaatwasser

 

Verwijder bakresten of verbrand voedsel en spoel de bakvorm na met warm water voordat u uw bakvorm in de vaatwasser plaatst. Gebruik het lichte glasprogramma van uw vaatwasser.

 

Voordelen van emaillen bakvormen

 

Email bestaat uit natuurlijke materialen en heeft vele prachtige kenmerken. Tien voordelen van de premium email van Riess:

 1. CO2-neutraal
 2. Geschikt voor inductie en alle andere warmtebronnen
 3. Snij- en krasbestendig
 4. Makkelijk te reinigen en antibacterieel
 5. Gezonder en energiebesparend koken
 6. Geur neutraal
 7. Hittebestendig tot 450 °C – aanbevolen maximale temperatuur 220 °C
 8. Langdurig houdbaar indien goed behandeld
 9. Verkrijgbaar in vele kleuren en modellen
 10. Volledig recyclebaar

 

Een emaillen bakvorm is niet slechts de eerste keus voor iemand met een nikkelallergie, maar ook de groenste manier van koken. De bakvormen van Riess worden CO2 neutraal geproduceerd. Zo wordt er gebruik gemaakt van groene energie door middel van eigen waterkrachtcentrales. Bij de productie worden natuurlijke minerale bronnen gebruikt zoals staal, kwarts, klei, veldspar, borax en soda. Email is dus recyclebaar!

 

Kwaliteit en duurzaamheid emaillen bakvormen

 

De eenvoudige vormen, de goede materialen en mooie kleuren spreken mensen aan die houden van tijdloze kwaliteit en duurzaamheid. Een emaillen bakvorm gaat een leven lang mee!

Eigenlijk is email niets anders dan een soort glas dat bij 840 C is vast gesmolten op een basis van ijzer. Dit zorgt voor een zeer glad, niet poreus oppervlak dat geen stoffen afgeeft. Er kunnen geen stoffen uit de bakvorm in het voedsel trekken en het voedsel blijft daardoor zuiver en de smaak puur.

De bakvormen worden met de hand gemaakt en zijn dus nooit precies hetzelfde. Alle producten van Riess zijn geschikt voor gas, inductie, keramiek en oven.

Bekijk ons assortiment bakvormen van Riess >

Updating…
 • Geen producten in de winkelwagen.
De waardering van www.ecozo.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 44 reviews.