Seepje wasmiddel, 100% plantaardig en fairtrade


Vloeibare wasmiddelen met waskracht uit Nepal. Zelfs vloeibaar wassen kan sociaal. Want op basis van de Seepje schillen heeft Seepje ‘vrij en blij geur’ en Seepje ‘vers geperste lente geur’ ontwikkeld. 100% plantaardige en fairtrade vloeibare wasmiddelen!

Deze vloeibare Seepjes bestaan voor 70% uit het extract uit de Seepje schillen. Daarnaast hebben ze andere natuurlijke stoffen toegevoegd om de waskracht te bevorderen, zoals verzeepte zonnebloemolie en citroenzuur, en om een heerlijke geur te geven aan de was. Ze zijn verpakt in een kartonnen wasmiddelfles, zodat we 70% plastic besparen ten opzichte van een plastic fles.

Seepje is het 100% plantaardige en fairtrade wasmiddel uit Nepal. Natuurlijke wasmiddelen kopen? Kies voor Seepje.

Superschillen met waskracht uit Nepal
Deze schillen bevatten namelijk saponine, een soort natuurlijk zeep dat reinigt en antibacterieel werkt. Wanneer de schillen, in jouw wasmachine, in aanraking komen met water scheiden ze deze natuurlijke vorm van zeep af. De lokale bevolking in Nepal gebruikt de schillen dan ook al jaren voor het wassen van kleding!

De Seepje schillen maken zowel de gekleurde als witte was heerlijk schoon en zacht. Je kunt ze zelfs gebruiken voor delicate stoffen zoals zijde of wol! En het mooie is, dat Seepje altijd en overal een positieve impact nastreeft. Zo kunnen we samen de wereld schoner en mooier wassen.

Plantaardig en fairtrade
Seepje is het 100% plantaardige en fairtrade wasmiddel uit Nepal. Wij wassen onze kleren met behulp van de Sapindus mukorossi-vrucht, superschillen die bij aanraking met water een natuurlijke vorm van zeep afstaan. Samen met jou willen wij de wereld schoner en mooier wassen!

Eerlijk wassen
Dat doet Seepje op basis van de Nepalese Sapindus mukorossi-vrucht. Die groeien in overvloed aan de Sapindusbomen in Nepal. De schillen worden organisch vanuit het wild geoogst. Ook dienen de bomen door de vraag naar de schilletjes een beter doel dan dat van brandhout, waardoor Seepje in Nepal zorgt voor natuurbehoud.
Seepje handelt met zorg voor het welzijn van de Nepalese schillenboer en zijn werknemers. Dit doen ze op basis van de fairtrade principes.

Zo zorgen zij voor eerlijke lonen en structurele verbetering in de werk- en leefomstandigheden.
De Seepje schillen worden ingepakt door de Waskanjers van Siza, mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.
Met speciaal ontwikkelde apparatuur winnen zij voor Seepje ook het extract vanuit de in Nepal verpoederde Seepje schillen. Dit extract vormt de basis (70%) voor de vloeibare Seepjes!

Bekijk ons assortiment van Seepje >