Emaille pannen van Riess zijn geschikt voor de oven

De emaillen pannen van Riess zijn geschikt voor het gebruik in de oven. De pannen van Riess zijn tot ver buiten de grenzen van Oostenrijk geliefd. Ze roepen herinneringen op aan grootmoeders tijd. Echter, deze nostalgische emaillen pannen worden nog steeds gemaakt en gebruikt in de huidige, eigentijdse keukens.

Bekijk ons assortiment van Riess >

Een emaillen pan is niet slechts de eerste keus voor iemand met een nikkelallergie, maar ook de groenste manier van koken. De pannen van Riess worden CO2 neutraal geproduceerd. Zo wordt er gebruik gemaakt van groene energie door middel van eigen waterkrachtcentrales. Bij de productie worden natuurlijke minerale bronnen gebruikt zoals staal, kwarts, klei, veldspar, borax en soda. Email is dus recyclebaar!

De eenvoudige vormen, de goede materialen en mooie kleuren spreken mensen aan die houden van tijdloze kwaliteit en duurzaamheid. Een emaillen pan gaat een leven lang mee!

Eigenlijk is email niets anders dan een soort glas dat bij 840 C is vast gesmolten op een basis van ijzer. Dit zorgt voor een zeer glad, niet poreus oppervlak dat geen stoffen afgeeft. Er kunnen geen stoffen uit de pan in het voedsel trekken en het voedsel blijft daardoor zuiver en de smaak puur.

De pannen worden met de hand gemaakt en zijn dus nooit precies hetzelfde. Alle producten van Riess zijn geschikt voor gas, inductie, keramiek en oven.

Bekijk ons assortiment van Riess >