Fair Trade Original producten


De wereld veranderen kan heel eenvoudig zijn! Door bijvoorbeeld eerlijke en duurzame producten van Fair Trade Original te kopen. Tegelijkertijd kun je iets waardevols doen voor mensen in Afrika, Azië of Latijns-Amerika die het product maken. Dat is de overtuiging van Fair Trade Original, producten die staan voor handel die ontwikkelt.

Fair Trade Original bij EcoZo. Wij bieden een ruim assortiment eerlijke producten van Fair Trade. Fair Trade Original koopt de producten onder eerlijke handelsvoorwaarden in bij haar handelspartners en biedt hen ondersteuning op het gebied van productontwikkeling, productietechnieken en logistiek.

De historie van Fair Trade Original gaat terug naar 1959, wanneer het Komitee Steun Onderontwikkelde Streken (S.O.S.) wordt opgericht. Aan de oprichting van het Komitee is een succesvolle inzamelingsactie voorafgegaan, om melkpoeder te sturen naar ondervoede kinderen op Sicilië.

In 1967 importeert de organisatie, onder het motto 'geen hulp maar handel', het eerste product: een houten beeldje uit Haïti.

In 1973 volgt de eerste eerlijk ingekochte koffie op de Nederlandse markt. De koffie, ingekocht in Guatemala, is de eerste in een groeiende reeks levensmiddelen die de organisatie importeert.

In de loop der jaren hebben de producten van Fair Trade Original hun plek veroverd op de schappen van onder andere supermarkten en Wereldwinkels en in de boodschappentas van de consument.

EcoZo heeft gekozen voor de duurzame of gerecycelde producten van Fair Trade Original.

Bekijk ons assortiment van Fair Trade Original >