Tesla komt met energieopslag thuis

30-04-2015
Tesla komt met energieopslag thuis

Je eigen opgewekte energie opslaan in een batterij in huis. Tesla heeft de Powerwall ontwikkeld waarmee dat mogelijk gaat worden. Elon Musk weet hoe je een hype opbouwt.

De oprichter van de Amerikaanse autofabrikant Tesla Motors liet al tijden doorschemeren dat hij een batterij voor in huis zou lanceren, en dat deed hij vandaag dan ook: de Powerwall. Het apparaat kan energie uit zonnepanelen en windmolens opslaan, en er komt ook een industriële versie.

De prijs van de Powerwall van 7kWh kost 3.000 dollar en versie met 10 kWh gaat 3.500 dollar kosten. Er komen tevens accu's met een capaciteit van 100 kWh voor bijvoorbeeld industriële toepassingen. Het is mogelijk meerdere meerdere accu's te combineren tot een capaciteit van meer dan 10 megawattuur.

De accu geeft consumenten en bedrijven de mogelijkheid om zelf opgewekte energie op te slaan. Zo zal het mogelijk zijn stroom op te wekken met zonnepanelen op het dak van uw huis, of met een eigen windmolen. Die energie kan je in de Powerwall Home Battery opslaan voor later gebruik.

We zijn benieuwd naar de eerste ervaringen van toekomstige gebruikers.

Lees verder >

« Terug