De kringloopwinkels zitten in de lift

18-08-2015
De kringloopwinkels zitten in de lift

Het gaat goed met de kringloopwinkels die aangesloten zijn bij de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN). Gebruikte producten krijgen hierdoor steeds vaker een nieuwe bestemming. Dat is goed nieuws.
In de kringloopwinkels is altijd wel iets moois te vinden. Door goed te zoeken en te combineren is er altijd wel iets origineels te koop.

Hergebruik van producten en goederen is de meest optimale manier om het ontstaan van afval te voorkomen en CO2 uitstoot te verminderen. De activiteiten van de kringloopwinkels vormen daarom een onmisbare schakel in de afval- en grondstofketen. De kringloopbedrijven zamelden in 2014 gezamenlijk circa 120 miljoen aan goederen in.

Hiermee is 790 miljoen kilogram aan CO2 uitstoot bespaard, wat gelijk staat aan de CO2 uitstoot voor het verwarmen van een kleine 40.000 huizen. Bijna de helft van alle ingezamelde goederen (46%) kreeg een nieuwe eigenaar via de kringloopwinkel en nog eens 35% van de ingezamelde goederen werd hergebruikt door recycling. Dit betekent dat in totaal 82% van de ingezamelde goederen nuttig werd verwerkt.

Lees verder >

« Terug