Hans Ubbink ontwerpt voor Aduu Mal

23-03-2015
Hans Ubbink ontwerpt voor Aduu Mal

Vandaag heeft Aduu Mal haar eerste producten, ontworpen door de Nederlandse ontwerper Hans Ubbink, gepresenteerd. En Ecozo was erbij.
Aduu Mal is een nieuw label voor duurzaam geproduceerde leren fashionitems. Het label wil een verantwoord alternatief bieden voor minder duurzaam geproduceerde modeproducten.
Aduu Mal en MYOMY Hans Ubink voor MYOMY

Het eerste project is gestart in Mongolië. Hans Ubbink presenteerde de prêt-à-porterlijn met o.a. tassen, jassen en schoenen voor het Aduu Mal collectief. Ook presenteerde hij de eerste exclusieve stukken voor mannen en vrouwen.

De afkomst en het productieproces van de Aduu Mal items zijn volledig transparant. Je kunt straks niet alleen zien uit welk atelier je aankoop komt en hoe het leer is geproduceerd, maar ook welke kudde aan de basis stond van je nieuwe leren tas.

“De huiden van de paarden en de schapen zijn afkomstig van de kuddes die met de herders over de Mongoolse hoogvlakte trekken, aldus Ubbink “Deze dieren lopen vrij over de steppen en hebben een heerlijk leven. Ze worden alleen geslacht voor lokale consumptie op de steppen zelf. Het stressvolle vervoer naar het slachthuis is daardoor uitgesloten. De huiden zijn dus echt restproducten die dankzij de nieuwste looitechnieken kunnen worden bewerkt tot duurzaam leer.”

Ook het productieproces van producten met het Aduu Mal-label is zo duurzaam mogelijk. Zo heeft chemiebedrijf Stahl de leerlooiers bijgeschoold hoe zij chroomvrij leer kunnen maken en wordt het afvalwater gezuiverd en hergebruikt. Daarnaast wordt gekeken naar de werkomstandigheden en een eerlijk loon van de leerbewerkers & kleer- en schoenmakers.

« Terug